Nee, geen schets voor een halte voor de Hoge Snelheidstrein naar het Westen. Maar een prentbriefkaart van de halte  “werkhuis” genomen in 1925 aan de vroegere tramlijn Groningen-Drachten. Deze lijn werd aangelegd in 1913. In 1948 werd het personenvervoer gestaakt. Het goederen-vervoer bleef doorgaan tot 1985. Daarna werden de rails weggehaald.
De foto is gemaakt op de Parkweg bij café Bos, waar een wachtruimte ingericht. Het café is in de loop der tijd verschillende malen verbouwd. Halte “werkhuis” is een verwijzing naar het Parkheem (tegenwoordig Strandheem), wat in de volksmond het werkhuis werd genoemd.

Historie Horecabedrijf Bos 
In 1974 namen Jan en Hennie Bos het cafe in Boelenslaan over genaamd "het volksgebouw", na 2 jaar kwam café Brandsma te koop in Hennie haar woonplaats, Opende, en zijn Jan en Hennie in de voormalige Tramhalte van de spoorlijn Drachten-Groningen, Cafe Bos begonnen.

Strandheem
Eind jaren '70 begon Albert Heijn naast het cafe een camping met recreatieplas Strandheem die in 1986 te koop werd aangeboden, Jan en Hennie hebben het recreatie gedeelte incl. de waterplas en de aanwezige horeca van Albert Heijn overgenomen en door de jaren heen uitgebreid naar een Recreatie en Partycentrum.

Een echt familiebedrijf
In 2001 is het recreatiepark Strandheem uitgebreid met speeltoestellen en hebben de kinderen Gerhard en Dirk het stokje overgenomen van vader en moeder, daarna hebben ze gestaag het aanbod uitgebreid voor o.a. de zakelijke markt en groepen, Ook is er sinds 2005 fors uitgebreid in het aanbod van buiten activiteiten
Het party en recreatiecentrum beschikt inmiddels over meerder zalen en bied het een grote verscheidenheid aan van activiteiten, voor zowel binnen als buiten.

3de generatie
Inmiddels werkt de 3de generatie binnen het bedrijf en met een super enthiousiast  personeelsteam staan zij altijd voor u klaar om u een onvergetelijke dag bij party en recratiecentrum Strandheem te bezorgen.

Interesse in dit uitje of wil je meer informatie? contact